Cocamidopropyl betaine

Kokoamidopropylobetaina (CAPB), to środek powierzchniowo czynny, czwartorzędowy kation amonowy w cząsteczce. Jest to lepka jasnożółta przezroczysta ciecz i jest stosowana jako środek powierzchniowo czynny w kosmetykach takich jak szampony, mydła do rąk. Pełni również rolę emulgatora i środka zagęszczającego, oraz zmniejsza podrażnienia. Służy on również jako środek antystatyczny w odżywkach do włosów. Kokamidopropylobetaina jest aktywnym składnikiem w znanych środkach do prania Johnson’s Baby.

 

Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno