Cocos nucifera (coconut) oil*

Cocos Nucifera z palmy kokosowej, występuje na całym obszarze tropikalnym i w klimacie podzwrotnikowym. Olej kokosowy jest znany ze swojej wielkiej różnorodności zastosowań. Olej kokosowy jest szeroko stosowany w mydłach i kosmetykach. W przemyśle kosmetycznym syosowane są jako nawilżacze ciała. Olej kokosowy z uwagi na jego strukturę chemiczną, łatwo wchłania się przez skórę. Skorupa orzecha kokosowego może być również zeszlifowana i dodawana do produktów do złuszczania martwego naskórka. Olej Kokosowy jest źródłem kwasu laurynowego, który może być obrabiany w szczególny sposób do wytwarzania laurylosiarczanu sodu, detergent stosowany w żelach pod prysznic i szamponach. Charakter kwasu laurynowego, jako kwasu tłuszczowego sprawia, że szczególnie skuteczny jest do tworzenia detergentów i środków powierzchniowo czynnych.                                                                                                   Zastrzeżenie
Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno