Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil*

Pomarańcz - olej ze skórki*

Opis:

Citrus aurantium dulcis (orange) olej skórki jest olejem z owoców słodkiej pomarańczy (Citrus aurantium dulcis - znany również jako Citrus sinensis). Jest klasyfikowany jako produkt biologiczny i jest stosowany jako różnego typu środek do kondycjonowania skóry, jak również jako składnik zapachowy.

Jest on stosowany ze względu na zawartość alfa-hydroksykwasy. AHA mogą być stosowane jako środki wiązania wody w kosmetykach, ale są najczęściej stosowane w nowoczesnej kosmetyce ze względu na ich właściwości złuszczające i ich właściwości terapeutyczne, które pomagają w zminimalizowaniu uszkodzenia zdjęcie skóry, i jest głównym czynnikiem wpływającym na starzenie.

Wiele prac klinicznych i wiele badań wykazało jako pozytywny efekt, że prawidłowo stosowanie alfa-hydroksykwasy mogą mieć na skórę i mogą być wielkim dobrodziejstwem dla promowania młodszego wyglądu skóry i minimalizuje efekt starzenia..

Długotrwałe stosowanie niskiego stężenia AHA może również zwiększyć syntezę kolagenu i elastyny, a także zwiększyć regenerację białek w skórze

Są również bardzo skuteczne w radzeniu sobie z hyperkeratinization ( pogrubienie skóry), jak również zwiększenie grubości naskórka.

Zastrzeżenie:

Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.

ENCYKLOPEDIA SKŁADNIKÓW