Hydrolyzed rice protein

Hydrolizat białka ryżu

Opis:

Naturalne białko pochodzenia roślinnego które zapewnia doskonałe właściwości przeciwutleniające i zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.

Roślina:

Ryż bierze swoją nazwę z greckiego na angielski Oryza, Via Latina oryza, włoski RISO i wreszcie stary francuski RIS (tak samo jak dzisiejszy francuski Riz).

Domowy ryż składa się z dwóch gatunków w Poaceae ( "prawdziwa trawa") rodziny, Oryza sativa oraz Oryza glaberrima. Rośliny te są rodzime dla tropikalnej i subtropikalnej Azji południowej i południowo-wschodniej Afryki. Ryż stanowi więcej niż jedną piątą kalorii spożywanych przez ludzi na całym świecie. W 1694 roku, ryż przybył do Karoliny Południowej, prawdopodobnie z Madagaskaru.

Proteiny:

Suplementy białka dostarczają aminokwasy do budowania i utrzymywania tkanek, a także tworzą pewne enzymy, hormony i przeciwciała. Białka funkcjonują w niektórych procesach regulacji i są źródłem energii. Białka, unikalne wśród składników odżywczych energii, ponieważ zawierają azot, składają się z jednostek aminokwasowych. Niezbędne aminokwasy nie mogą być wytwarzane w organizmie; Dlatego muszą być one dostarczane przez białka w diecie. Każdy z ośmiu aminokwasów, może być obecny w tym samym czasie i w odpowiedniej proporcji . Białko ryżu jest dobrze wyważone, ponieważ wszystkie osiem aminokwasów są obecne w odpowiedniej proporcji. W związku z tym, ryż jest unikalnym ziarnem zbóż. Zawartość białka w ryżu, natomiast ograniczona (w zakresie od 2,0 do 2,5 mg. na 1/2 filiżanki gotowanego ryżu), jest uważana za jedną z najwyższych jakości białek w porównaniu do białek innych ziaren zbóż.

Wartość biologiczna jest miarą jakości białka, oceniana przez określenie, w jakim stopniu białko to wpływa na daną retencję azotu. Najbardziej idealne białko o tym standardzie jest białko jaja (wartość biologiczna 100); Białko to zostało wyznaczone jako białko wzorcowe przez Organizcję Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa . Białko ryżu ma wartość biologiczną białka 86, filet rybny ma wartość biologiczną 75-90, białko kukurydzy ma wartość biologiczną 40. Ogólnie, wartość biologiczną 70 lub powyżej uważana jest za jakość akceptowalną.

Zastrzeżenie:

Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.

ENCYKLOPEDIA SKŁADNIKÓW