Olivoyl hydrolyzed wheat protein

Hydrolizowane białko pszenicy Olivoil

Opis:

Bardzo ważny składnik dla naturalnych produktów. Jest to kombinacja białek oleju z oliwek i pszenicy. Łącząc najlepsze z obu źródeł roślinnych kwasów tłuszczowych pozwala osiągnąć nową cząsteczkę posiadającą kilka interesujących właściwości i staje się oryginalnym surfaktantem pochodzenia roślinnego.

Środek ten stanowi barierę ochronną skóry przed znacznie bardziej agresywnymi środkami chemicznymi.

Zastrzeżenie:

Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.

ENCYKLOPEDIA SKŁADNIKÓW