Coffea Arabica (Coffee) Seed Extract

Kawa arabska - ekstrakt z nasion*

Opis:

Jest to gatunek kawy pochodzący z południowo-zachodnich gór Etiopii. Znany jest również jako "Kawowy krzew z Arabii", "kawa z gór" lub "kawa arabica". Kawa arabska jest uważana za pierwszy gatunek kawy , uprawiana w południowo-zachodniej Etiopii przez ponad 1000 lat.

Mówi się, że produkują lepszy smak kawy niż innych uprawianych komercyjnie gatunkach kaw. Kawa arabska jest obecnie rzadkością w swoim stanie naturalnym, a wiele populacji wydaje się być mieszanką drzew oryginalnych i rodzimych.
Zachowanie odmienności genetycznej kawy arabskiej polega na zachowaniu zdrowej populacji dzikiej kawy w lasach deszczowych Afromontane Etiopii.

Kawa arabska stanowi do 75-80 procent produkcji kawy na świecie. Kawa dojrzewa aż przez siedem lat.

Roślina kawy toleruje niskie temperatury, ale nie mróz, i najlepiej czuje się w lekkim cieniu.

Zastrzeżenie:

Informacje zawarte w powyższym opisie są powszechnie znane i pochodzą ze źródeł publicznych, takich jak arkusze danych, specjalistycznych książek, publikacji naukowych, wpisy do Encyklopedii i publikacji internetowych. Został on przygotowany z zamiarem zebrania wiedzy w jednym dokumencie i dla ułatwienia zrozumienia charakteru składników kosmetyków.
Bioselect ani Bioselect Polska nie ponoszą żadnej odpowiedzialności prawnej za dokładność, kompletność lub przydatność wszelkich informacji, ujawnionych w niniejszym dokumencie.
Bioselect przetestowała swoje produkty i może zagwarantować ich bezpieczeństwo tylko wtedy, gdy są używane zgodnie z instrukcją użytkowania która znajduje się w opakowaniu Bioselect i Bioselect Shop Serwisu. Nie możemy zagwarantować właściwości każdego składnika osobno.

ENCYKLOPEDIA SKŁADNIKÓW